Ceza Devri
Barış Çağı
Büyük Sürgünün ardından bir süreliğine Taborea’daki tüm ırklar barış içinde ve birbiriyle uyum içerisinde yaşadılar. Ancak kanlı geçmişin yarattığı korku ve Büyük İttifak savaşı sonunda kaçıp saklanarak hayatta kalan bir kaç şeytan da tüm Taborea için büyük tedirginlik kaynağıydı.
İnsanoğlunun en zeki büyücüleri diğer ırkların da yardımıyla, koruma amaçlı dev heykeller yarattılar. Bu heykeller, büyü ile hareket edebiliyor ve sahiplerinin verdiği komutları son kelimesine kadar herhangi bir duygu veya irade olmaksızın yerine getirmek için yaratıldılar. İnsanoğlu taştan ve metalden yarattıkları bu koruyuculara, sanki tanrı Ayvenas’ın Destanlar Devrindeki Gardiyanlarına meydan okurmuşcasına ‘Gardiyan’ adını verdiler. Gardiyanların koruması altında İnsanoğlu barış ve refah içerisinde gelişti.
Karanlık Çağ
Zamanla barış içinde yaşayan İnsanoğlu gelişmeye, geçmişin kabuslarını unutmaya başladı. Yüzyıllar önce yarattıkları gardiyanlara artık ihtiyaç duymadıklarına karar verip, onları paslanmaya terkettiler. Zamanla gardiyanların bir çoğu kullanılamaz hale geldi.
İşte tam bu zamanda yaratıcı tanrı Ayvenas, kendi Gardiyanlarının ihanetiniyle dalga geçen kibirli İnsanoğlunu cezalandırdığı Karanlık Çağ başladı.
Ayvenas, birer birer, tüm paslı, bozulmuş gardiyanları tekrar dirilterek İnsanoğlunun korumasız şehirlerine saldırttı. Bir çok şehir yok oldu ve bir çok insan yarattıkları koruyucular karşısında güçsüz bir şekilde can verdi.
Gardiyanların katliamından kurtulan sayılı sayıda insan bir arada atalarının binlerce yıldır yaşamakta olduğu toprakları terk edip, gardiyanlardan uzağa, bilinmeyen yerlere göç ettiler.