Modern Devir
Düzelme Çağı
Göç çok zorlu geçti. Bir çok insan hastalık ve yorgunluktan canlarını kaybetti. Aradan aylar, yıllar geçti ve İnsanoğlunun engin bilgisi yerleşik bir kültür olmadığı için zaman aşımına uğrayıp, sadece günlük hayatta kalmak çabası içinde olan göçebelerin dağırcıklarından silindi.
Yıllar sonra, hayatta kalan göçebeler ‘Kolydia’ adında kimsenin ayak basmadığı ve haritalarda bile gözükmeyen bir ülkeye vardılar. Kolydia’da ilk defa henüz gelişmekte olan garip kabile topluluklarıyla karşılaştılar.
Bu çağda bir çok göçebe Kolydia’ya gelerek yeni bir medeniyet kurmaya başladılar. Eski krallıkların aksine Runelerin gücüne ve büyücülerin bilgisine sahip olmayan bu yeni medeniyet zar zor ve oldukça yavaş gelişti. Zamanla büyünün yerini mekanik eşyalar ve araçlar almaya başladı.
Kolydia’nın dört bir köşesinde yeni kasabalar kurulmaya başladı ve yerli kabileler göç etmiş olan halkla kaynamaya başladılar. Yerli kabilelerin bilgisiyle göçebe insanlar yeni bir nefes buldular ve özgürlüğün tadını tekrardan tatmaya başladılar. Bu yüzden bu cağa Düzelme Çağı adı verildi.
Keşif Çağı
Kolydia’daki İnsanoğlu gelişmeye ve eski krallıklarının gücünü tekrar kazanmaya başladı. İnsanoğlunun liderleri Taborea’nın dört bir köşesine, Rune parçalarını tekrar toplamak için keşif ekipleri gönderdiler. Ancak geçmiş savaşlardan dersini alan İnsanoğlu toplanan Rune parçalarının ülke ülke toplanmasından çok, tüm ülkelerin de paylaşabileceği bir grup tarafından toplanıp, korunmasına karar verdiler.
Bu güçlü ve prestijli grubun adı ‘Bilgeliğin Gözü’ olarak adlandırıldı. Kaybolan Rune parçalarını toplamak yavaş ve zorlu bir işlemdi. Bu yüzden Bilgeliğin Gözü grubu devrin teknolojik gelişimlerini avantajlarına kullanarak Rune parçalarının keşfine odaklandılar.
İnsanoğlu kaybettikleri bilgiye aç bir şekilde, teknolojik icatlarıyla Taborea’nın her köşesini keşfe başladı. Haritalar çizildi, antik harabeler ve yok olmuş ırklar keşfedildi. Ancak her keşif beraberinde yeni sırlar ortaya çıkarttı.
İnsanoğlunun tarihinde en hızlı geliştiği ve Taborea’nın ve antik krallıkların sırlarını çözmek için el ele çalıştı. Şu anda da halen devam eden bu çağın adı, tarih kitaplarına altın kalemle Keşif Çağı olarak geçti.